Over de Wolda`s

14 maart 2010

Kattenleed...

Onze (ex) kater Jack is een echte straatmadelief. Hij vind het heerlijk om buiten te zijn, en vooral als het overdag warm is en hij heel de dag met z'n luie reet onder de airco binnen heeft gelegen, dan wil hij 's-avonds en 's-nachts op avontuur, en van ons mag hij, want als we hem binnen houden dan krijst hij de hele boel bij elkaar, en kun je midden in de nacht met je slaapdronken kop de deur weer openhouden voor meneer, tja..een kat heeft nou eenmaal personeel. Afijn, Jack gaat dus graag een blokje om 's-nachts.

Een aantal maanden geleden hebben we nieuwe buren in de straat gekregen met een hondje en twee katten, kater Felix en poes Pipper. Onze Jack enPipper vinden elkaar erg aantrekkelijk, Pipper is echt een ster in het verleiden van Jack, ze wringt zich in allerlei bochten om maar op te vallen bij Jack, ze komt hem zelfs 'ophalen' om samen iets leuks te gaan doen, hartstikke grappig die twee.
Felix daarentegen is een heel ander verhaal! Dat is op zich een lief beest, maar wel erg macho, een stuk ouder dan Jack, vindt zichzelf heel wat en heeft absoluut geen gevoel voor humor, een beetje een zuurpruim met een attitude.

Een paar weken geleden werden we 's-ochtends rond een uur of 5 wakker door een hoop gekrijs onder ons slaapkamerraam, het waren overduidelijk katten in gevecht, dus ik meteen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was, en ja hoor.....Jack en Felix lagen lekker te matten in onze voortuin! Felix kwam waarschijnlijk verhaal halen, omdat Jack een beetje leuk loopt te doen met zijn huisgenoot, maar ja, het is wel Jack z'n tuin..er zijn grenzen!

Toen ik naar buiten kwam nam Felix meteen de benen (de lafaard) en Jack heb ik voor de zekerheid maar binnengehaald want ik wilde toch nog wel ff slapen.
Een week of twee later ontdekte ik een abces aan Jack z'n rechtervoorpoot, en hij was ook erg hangerig en wilde niet veel eten. Ik merkte de volgende morgen dat het alleen maar erger werd dus heb ik hem opgepakt en ben met hem naar de dierenarts gegaan. Z'n pootje werd kaalgeschoren en er bleek ook een flinke bloeduitstorting te zitten op het abces, het was duidelijk een vechtwond!

Jack mocht meteen blijven, want hij moest onder het mes, er moest een flinke lange snee gemaakt worden, en er moest een drain geplaatst worden, om alle viezigheid goed te kunnen verwijderen. Nou, zo gezegd zo gedaan, 's-middags kon ik hem weer ophalen, met de mededeling dat het weleens zo zou kunnen zijn dat er stukken weefsel van de wond zouden afsterven en dan moest ie dus weer onder het mes. De eerste 2 dagen ging het goed, de wond moest ik schoonmaken met water en watten, dat was geen probleem totdat ik op de derde dag zag dat er een gat in de wond zat waar eerst nog hechtingen hadden gezeten! Waarvan we hoopten dat het niet zou gebeuren was toch gebeurd, er was weefsel aan het afsterven.

Dus Jack maar weer opgepakt en terug naar de dierenarts, weer hetzelfde ritueel, hij mocht weer blijven en ging weer onder het mes. Dit keer moesten de wondranden worden weggesneden en moest ook de drain eruit omdat er anders te weinig huid was om te hechten, ik was er allesbehalve blij mee natuurlijk, maar ja, je hebt weing keus.

Weken lang heeft ie binnen moeten zitten, doktersvoorschrift! Heel fijn ook als je een kat hebt die erg graag buiten is!!
Maar ik moet zeggen, hij heeft zijn 'lijden' moedig gedragen.

Vorige week mochten de hechtingen eruit, en alles zit weer keurig aan elkaar,
Jack speelt weer fijn buiten en wij zijn $540,- armer, Jack blij..wij niet!