Over de Wolda`s

21 april 2009

Zo, hèhè........

Daar zijn we weer eens, het heeft allemaal wel erg lang geduurd voordat jullie weer eens iets van ons hoorde, maar dat had alles te maken met een laptop die ernstig ziek was!!
Gelukkig kon de man van mijn nicht (Greg) hem weer 'genezen' want hij weet er veel meer van dan wij, dus kortom, we zijn weer helemaal terug.
Pa en ma besloten om 'the Great Ocean Road' te doen, dus ik dacht oké, het autorijden links was toch wel lastig dus dan boeken we een bustrip van drie dagen, inclusief 2 overnachtingen en maaltijden en een Aussie BBQ, klinkt goed toch???
Afijn ik dus geboekt, en ze gingen vol verwachting op weg.........














's-Avonds kreeg ik een verontrustend telefoontje van mn moeder of dit nou wel de bedoeling was zo? Wat bleek, het was een backpackers arrangement en ze moesten dus op een 10-persoonskamer slapen! Op stapelbedjes!!!














Gelukkig hoefden ze alleen maar met 1 Belg de kamer te delen dus dat viel mee.






Veel gedaan en gezien onderweg, ook door grotten gekropen, héle smalle grotten, veel gelopen en uiteindelijk was het toch wel heel gezellig geweest.












Ook zijn ze 11 dagen naar Queensland geweest naar Surfers Paradise, prachtig strandgebied waar het normaal gesproken ook geweldig weer is, maar helaas, nu liet het weer behoorlijk te wensen over; regen, storm, enz.... erg jammer van het weer maar ja dat is nou eenmaal niet te voorspellen, ook hier niet.En terwijl pa en moe in Queensland zaten met kaplaarzen aan en een zuidwester op hadden wij hier schitterend weer, inmiddels hadden de kinderen ook paasvakantie dus konden we er weer eens evenjes op uit. We waren uitgenodigd bij vrienden van Elsa en Greg, om daar de paasdagen door te brengen in hun strandhuis in Blairgowrie (wie kent het niet?).

Dus dat hebben we gedaan, toen we bij David en Maree aankwamen bleek dat ze een schitterend huis hebben precies tussen de oceaan en de Melbourne baai in, compleet met zwembad en tennisbaan, erg prettig hoor. Ook bezit de familie van David een Jetti, dat is een lange pier die de zee inloopt en daarop is een soort strandhuisje gebouwd met een terras, echt superleuk. We zijn met de tinny (metalen bootje) gaan varen en wat denk je??? Dolfijnen gespot zo'n 15 meter van ons bootje af, dat was echt SUPERGAAF!!!! De avonden hebben we in gepaste dronkenschap doorgebracht bij de bbq, en de kinderen waren het zwembad niet uit te slaan. De volgende ochtend hebben we eieren verstopt voor de kinderen (David en Maree hebben ook een zoon en een dochter) voor de 'easteregg hunt', dat konden we lekker buiten doen omdat zij zo'n groot terrein hebben met veel bomen en struiken, de kinderen vonden het echt geweldig dus dat was een heel geslaagd weekend.


Afgelopen weekend zijn we met de kinderen naar de Myuna Farm geweest, dat is een soort kinderboerderij maar dan enorm groot, picknickmand mee en wegwezen.




Nina wilde zo graag paardrijden maar de Shetlanders op de Myuna Farm waren veel te klein, en voor één rondje stappen wilde ze echt niet in de rij gaan staan. Tja en wat doe je dan.....? Manege zoeken? Jawel, dat hebben we dus gedaan, hier vlakbij zit een manege en daar zijn we gaan kijken, supermooi en supergroot en superverzorgd! Maar ook superduur en superenge mensen dus daar waren we zo weer weg, niks voor ons, doe maar lekker normaal! Toen herinnerde Bert zich dat we een tijdje geleden een soort manege gezien hadden, dat was nog een stuk rijden zo'n 27 km hiervandaan en destijds was het dicht maar we wilden toch gaan kijken of er nu dan iemand was. En ja hoor, toen we daar aankwamen was het een drukte van belang, niks kouwe kak, niks mooi en verzorgd, maar wel ontzettend leuke mensen die hart hebben voor hun dieren en die het niet kan schelen of ze de laatste nieuwe rijbroek wel aanhebben, afijn...wij daar naar binnen om te vragen of en wanneer het mogelijk was dat Nina een keertje zou kunnen rijden en wie schetst onze verbazing als de eigenaresse van het spul ons vraagt of ze misschien meteen een buitenrit wil gaan maken door de bush!!! Dus dat kind staat daar te springen als een bos vlooien en Angelo wilde dat ook weleens meemaken, ja dan kan je natuurlijk geen 'nee' meer zeggen, dus werden er als een speer twee paardjes gezadeld en onder begeleiding van drie ervaren ruiters vertrokken onze spruiten richting bos, om daar eens effe lekker een uur de cowboy uit te gaan hangen, géwéldig......

maar volgende keer gaan we wel met z'n vieren, IK WIL OOK! En daarna kunnen we ook bbq-en bij een kampvuur als we dat willen, en geloof mij, wij willen dat!!!!!!!












Wordt vervolgd......