Over de Wolda`s

24 september 2009

HOI...............
We zijn voor het eerst met de campertrailer weggeweest naar Echuca, da's ongeveer 200 kilometer boven Melbourne, en ligt aan de Murray rivier.
De Murray is zeg maar de grens tussen Victoria en New South Wales, en staat stijf van de campings en leuke plaatsjes waar van alles te doen valt.
We hebben een bootje gehuurd, een zgn. 'tinny' om es effe lekker over de Murray te scheuren.
Onder de 16 mag je geen gemotoriseerde vaartuigen bedienen/besturen, maar regels zijn er nou eenmaal om overtreden te worden, dus de kinderen hebben ook even lekker gas gegeven.
Helaas werkte het weer niet echt mee en zijn we inplaats van de geplande 8 dagen, maar 4 dagen gebleven.
De eerste dag was het stralend weer met een lekker temperatuurtje, zo'n 25 graden met zon. Helemaal goed dus, en de tent opzetten ging ook redelijk makkelijk.
De tweede dag was het 's-morgens heerlijk weer, maar laat in de middag ging het bewolken en werd het al kouder, 's-nachts was het rond het vriespunt, en geloof mij...dat is echt KOUD als je in een tent slaapt! We hadden een dubbel dekbed en een extra fleecedeken op het matras gelegd, maar ik lag alsnog vastgevroren, en was even bang dat ik over 10.000 jaar goed geconserveerd door een paar archeologen ontdekt zou worden, haha.

Oké, dat het dan 's-nachts koud is dat neem je dan op de koop toe, het hoort erbij dus je gaat niet meteen piepen.
Maar tot overmaat van ramp ging het de volgende avond regenen, en niet zo'n klein beetje ook.

Nou is het zo dat als je een nieuwe (canvas) tent hebt gekocht, er langs de stiknaden allemaal héle kleine gaatjes zitten, die je bijna niet ziet, maar die een behoorlijke hoeveelheid water doorlaten omdat het zich nog moet 'zetten', errug fijn!!! En echt waar, álle naden, binnen en buiten, hebben zich prima 'gezet', met als gevolg dat niet alleen buiten alles drijfnat was, maar we binnen ook met een dweil aan de slag konden......echt lachen dus.
De volgende dag was het gelukkig droog en redelijk zonnig, we wisten al dat de rest van de week er nog meer regen voorspeld was, dus hebben we alles maar ingepakt en zijn we maar naar huis gegaan.

Ik heb het altijd al gezegd, een tent is niks voor mij, daar ben ik niet op gebouwd, haha. We hebben ook maar meteen besloten dat we de trailer maar weer wegdoen en toch maar weer gaan kijken voor een caravan, hoewel die hier peperduur zijn. Het moet dan dus wel een hele oude worden, we hebben al op internet zitten speuren, ik kom niet meer bij, want wat wij kunnen betalen is echt spuuglelijk, lomp en uit de oertijd, maar ja, je zit wel lekker droog en warm.

We hebben dan maar een dagje Melbourne Museum gedaan, daar was een expositie over 'Star wars', Angelo is er gek op, en Nina vond het ook erg leuk, tja je moet wat....