Over de Wolda`s

07 december 2008




Hallo lieve mensen!!!!!!!





Daar zijn we weer!


Het heeft allemaal erg lang geduurd voordat jullie weer eens iets van ons hoorden, maar we hebben het dan ook razend druk gehad met vanalles te regelen.





We hebben inmiddels een huis gehuurd in Berwick, dat is een grote buitenwijk met veel mooie nieuwe huizen, ik zal meteen even het adres geven voor degenen die het willen opzoeken, dat is: 13 Ellesse Way, BERWICK,VIC,3806,AUSTRALIA, effe kijken op google earth (maps), en je ziet meteen in welke plaggenhut we voorlopig moeten bivakkeren, hahaha....





We hebben lang gezocht (5 dagen nonstop) om een geschikt huis te vinden, in een goeie buurt, met scholen, winkels, etc., en ja , waar moet je beginnen??


Maar we hebben inmiddels wel heel veel buitenwijken (suburbs) gezien, dus we hebben een goede indruk gekregen van hoe alles er een beetje uitziet en bijstaat, ik denk dat we een goede keus hebben gemaakt, maar dat zal later blijken.





We zijn ook al een keer naar Phillip Island geweest, om pinguins te spotten, geen pinguin gezien , want dat werd een beetje te laat voor de kinderen....MAAR....!!! We kwamen onderweg wel een soort dierentuin-achtig ding tegen, dus dachten we, kom, laten we daar eens kijken, dat was echt superleuk, er zaten wombats en koala's, en wallabi's, kakatoes, dingo's, tasmaanse duivel, enz..


maar het leukste was dat er ontzettend veel kangaroes gewoon losliepen die je uit de hand kon voeren, zo gaaf, echt superbrutaal die dingen, ze klauwen gewoon het voer uit je handen, en als je die nagels ziet dan geef je je zakje voer netjes af aan de eerste de beste kangaroe die voorbijkomt, geloof mij!!





Over Melbourne-stad kan ik zeggen dat het onwijs groot is, dat had ik niet verwacht. Je probeert van te voren te bedenken hoe het zal zijn, maar je moet het zien om het te weten: druk, veel, hip, multiculti, eten,eten,eten (heeeeeel belangrijk hier), superstad, 7 dagen per week zijn de winkels open, rot zeg!, supermarkten tot 12 uur 's-nachts open, en vooral.....no worries.


We hebben onze eerste bbq al achter de kiezen bij Inge en Gary in Darley (Bacchus Marsh), was errug gezellig.


Van de week met m'n nicht (Elsa) wezen shoppen, die had ik al 24 jaar niet meer gezien, en die woont ook in Melbourne, al 22 jaar, en binnenkort gaan we effe op de koffie bij haar en man Greg.


En dan de Australiers zelf, ongelooflijk hoe relaxt en aardig die mensen zijn, ze willen je met alles helpen, nemen echt de tijd voor je, als je tegen mensen zegt bv. in een winkel ofzo dat je uit Nederland komt en dat je hier komt wonen, dan geven ze je een hand en heten je welkom in het land, dat is zo apart, in het begin ben je dan nog een beetje achterdochtig, maar gaandeweg merk je dat iedereen zo is, niks moeilijk doen of terughoudend, iedereen noemt je ook meteen bij je voornaam, ook bij officiele instanties, daardoor voel je je ook meteen op je gemak en gaat alles ook makkelijker.



Groetjes van Claudia,Bert en de kinderen (No worries,mate)


PS De rest van de foto`s volgt nog